Hvad skal jeg tage på til bryllup?

Selvom du hverken er brud eller gom, så skal du overveje, hvad du tager på til et bryllup.

I gammel tid var der mange regler i forhold til påklædning, som skulle overholdes, hvis man var bryllupsgæst. For eksempel skulle alle mændene gå i kjole og hvidt, kvinderne måtte ikke have hvidt tøj på, de forskellige outfits skulle koordineres i forhold til farve og stil og meget andet. Så mange regler har vi heldigvis ikke længere, men derfor skal man stadig gøre sig nogle overvejelser omkring, hvordan man klæder sig ordentlig på til den store dag. 

Ikke noget med at stjæle spotlyset

Det er bruden og gommens store dag, så det er ikke her at du skal stjæle spotlyset. Du må gerne klæde dig fint på, men der skal stadig være en markant forskel på dit outfit i forhold til bruden og gommens. Som mand kan du finde et fint og stilet jakkesæt brullyp i sjove farver eller klassisk sort. Som kvinde kan du vælge en formel lang kjole. Der er sådan set frit på alle hylder, men du bør nok helst holde dig fra farven hvid.

Årstiderne og farver

Når det kommer til at vælge længder og farver på tøjet, så kommer det meget an på, hvilket tidspunkt på året, brylluppet bliver holdt. De stærke farver fungerer bedst til sommerbryllupper, hvorimod de lidt mere afdæmpede farver fungerer bedst til vintermånederne. 

Under alle omstændigheder bør man undgå neonfarver, balkjoler og nedringede cocktailkjoler uanset årstiden. Denne slags kjoler er ikke særlig passende til et formelt bryllup. 

Shorts og T-shirt er et no-go

Selvom det er et sommerbryllup, så er det ilde set at møde op i et par shorts. De korte benklæder er ikke passende for hverken mænd eller kvinder til et formelt bryllup – heller ikke hvis det er varmt. Som mand kan du smide en tynd skjorte på indenunder jakkesættet, så du kan komme lidt af med varmen, når dansegulvet åbnes op. 

Hvis der bliver holdt strandbryllup så kan man vælge et par luftige hørbukser og måske en kortærmet hvid skjorte, som passer bedre til den mere uformelle stemning på stranden.

Selvom du hverken er brud eller gom, så skal du overveje, hvad du tager på til et bryllup. I gammel tid var der mange regler i forhold til påklædning, som skulle overholdes, hvis man var bryllupsgæst. For eksempel skulle alle mændene gå i kjole og hvidt, kvinderne måtte ikke have hvidt tøj på, de forskellige outfits…